Blog 22

  

 

Mei vakantie

De aankomende twee weken heb ik mei vakantie. Heel erg genieten dus van deze twee weken. Er staan genoeg fotoshoot op de planning. En drie Mei mag ik een bruiloft fotograferen op Urk. Heel erg veel zin in! De aanvragen voor familie shoots, newborns, en bruiloften blijven binnenkomen. En wat is dat leuk! Ik heb mega veel zin in alle shoots die nog op de planning staan. Nog opzoek naar een fotograaf? Voor welke gelegenheid dan ook, stuur een berichtje of een appje.

De mei vakantie is helemaal vol geboekt. Ik heb alleen nog een paar plekjes in de avond. Heel gaaf met het golden hour.

Bedrijf fotografie

Vorige week mocht ik een machine fotograferen voor Dannenberg Industries. Een hele mooie opdracht. Ook heb ik hier een stukje bij gefilmd. Erg leuk om te doen. Bent u voor uw bedrijf nog opzoek naar een fotograaf? Graag ga ik samen met u de uitdaging aan!

Newborn shoots

De actie zwangerschap en newborn shoots loopt nog steeds. En er wordt veel gebruik van gemaakt. Morgen mag ik ook weer een newborn shoot vastleggen. Bij dit stel heb ik ook een zwangerschap shoot gefotografeerd. Erg leuk om elkaar dan weer terug te zien. De afgelopen tijd heb ik ook veel newborn shoots gehad. Ook een newborn shoot met een tweeling, heel mooi om dit vastteleggen.

Trouwlocaties

Vorige week ging ik opzoek naar een mooie trouwlocatie voor een bruidspaar. Gezellig samen met aanstaande bruid Dinja. En wat hebben we een mooie locatie gevonden! Hun foto’s gaan worden gemaakt bij de vlonders van Kasteel Twickel. Ik kreeg steeds meer zin in hun bruiloft! Natuurlijk ook in de andere bruiloften die op de planning staan! Volgende week bij de bruiloft op Urk gaan we ook nog foto’s maken in de Bovenkerk van Kampen. Al heel veel foto’s van deze locatie voorbij zien komen. Als we een beetje mooi zon licht hebben wordt dit helemaal fantastisch.

Loveshoots

De aankomende tijd staan er ook weer veel love shoots op de planning. Heel erg leuk. Ik probeer love shoots altijd in de avond uren te plannen. Vaak heb je dan heel mooi licht. Het liefst dan bij een mooie zandlocatie. ‘Wekeromse zand’ is helemaal geschikt maar dat is vanaf Rijssen nog wel een stukje rijden. Daarom heb ik een andere mooie locatie gevonden. Met een groot stuk zand. Helemaal zin in al deze shoots.

Website

Vandaag heb ik mijn website helemaal bij gewerkt. Porfolio aangevuld. En de foto’s op de website veranderd of vernieuwd. Er moet nog genoeg gebeuren aan de site. Maar vaak doe ik dit meer in de winter maanden. Ik heb nu nog genoeg te bewerken. Er liggen nog familie shoots en newborns shoots op mij te wachten. Wel heel leuk om de gemaakte beelden terug te zien. De laatste tijd ben ik wel opzoek naar een goeie laptop of computer voor editten. Heb je een goeie tip? Laat het mij zeker even weten.

‘Foto’s van Julia… waarom zou je teveel betalen!’

 

Wie weet zie ik jou snel voor mijn lens?

 

Groetjes uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

Blog 21

  

 

Hoornbeeck college Kampen

Deze week heb ik echt iets ontzettends leuks op de planning staan. Ik ga een gastles geven aan de eerstejaars van economie. Volgens de docent een hele leuke klas met dertien enthousiaste meiden. Ik ga ze iets vertellen over portretfotografie en over light room. Ze krijgen deze les omdat ze op hun stages veel met fotografie bezig zijn. Ik heb er helemaal zin in! In Mei ga ik ook nog naar de Jacobus Fruytier scholengemeenschap om een debat te fotograferen. Dit debat is met meerdere middelbare scholen uit Rijssen. Ik ben echt benieuwd.

Shoots

Deze week had ik twee leuke shoots. Met een stel had ik een zwangerschap shoot. Over een paar weken mag ik als alles goed gaat weer naar hun toe  om hun kleintje vast te leggen. Leuk om hun dan weer terug te gaan zien. Daarna had ik een grote familie voor de lens. En wat een leuke kinderen waren erbij. Het ging allemaal zo lekker spontaan en gezellig. De kinderen verzonnen steeds leuke ideeën en brachten de volwassenen aan het lachen. Het was echt een mooie locatie in Enter. Ook schoot ik even in de stress, mijn harde schijf had storing en kon foto’s daardoor niet oplossen. Gelukkig hebben de toppers van Twente PC mij geholpen en kwamen de foto’s zo weer terug. Een hele opluchting!

Cadeautje?

Deze week gingen er ook weer veel cadeaubonnen de deur uit. Voor newborn shoots en zwangerschap shoots. De cadeaubonnen worden altijd leuk ingepakt zodat het echt een cadeautje is! Nog opzoek naar een kraamcadeautje of een cadeautje voor een verjaardag? Een cadeaubon is altijd leuk, en handig! Voor vragen over cadeaubonnen kan u een berichtje sturen.  

Voorjaars aanbieding

En natuur is er zoals altijd een leuke aanbieding. De aanbieding voor newborn en zwangerschap is er ook nog! Voor 100 euro heeft u een zwangerschap en newborn shoot met daarbij 60 digitale foto’s in hoge resolutie. Maar er is ook weer een nieuwe aanbieding dit keer voor vriendinnen! Sta je met 5 meiden voor mijn lens, dan betaal je 60 euro, en krijg je maar liefst 35 digitale bestanden naar jouw toegestuurd. Ben je met meer? Geen probleem je betaald dan per persoon 10 euro extra. Ontzettend leuk toch? Vooral in de mei of zomervakantie. Ook leuk te geven als cadeau aan een vriendin voor haar verjaardag. Dit komt echt heel vaak voor. Laatst stonden er nog vier gezellige meiden voor de lens die ook een cadeaubon aan hun vriendin hadden geven. De shoot was op haar verjaardag maar zei wist van niks. Een hele leuke verassing als je jarig bent!

Volgende week

Zaterdag is er een plekje vrijgekomen. Een shoot is verplaatst. Mochten jullie nog niks op de planning hebben dan kan dit misschien wat voor jullie zijn. Last minute plekjes zijn altijd tegen een leuke prijs. Bij deze shoot zitten 40 foto’s inbegrepen. Wie het eerst komt wie het eerst maalt.

‘Foto’s van Julia… waarom zou je teveel betalen!’

 

Tot ziens!

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

Blog 20

  

Albums

Blog 20 alweer… in de afgelopen week was er helaas geen blog. Ik had vakantie… Maar in de vakantie heb ik zeker niet stil gezeten. Er werden foto’s gemaakt, foto’s bewerkt en albums verstuurt. Ontzettend leuk om verder te gaan met de foto’s die je hebt gemaakt en bewerkt en ze nu terug te zien in een album. Het leukste aan een album is om je eigen fotografenvakwerk terug te zien en de klant blij te maken met hun eigen foto’s in een prachtig hand gemaakt album. Een album is naar eigen wensen en smaak te bestellen. De albums zijn van Jiggy albums. Jiggy maakt de albums handgemaakt en dit is zeker te zien. Als ik een album binnenkrijg is dit zeker een feestje. Jiggy is vooral snel en betrouwbaar. Voor vragen staan ze altijd open. Bent u opzoek naar een fotograaf voor uw huwelijk, huwelijksjubileum of een andere shoot dan is het altijd mooi om na de shoot een album te laten maken. Zo kan u altijd de foto’s terugkijken en laten zien.

Shoots

In de afgelopen week kwamen er weer veel aanvragen binnen. Ik heb ontzettend veel zin in het voorjaar en de zomer> Dan wordt het echt topdruk. Ontzettend leuk om zo veel te shooten en zoveel nieuwe klanten te zien. De agenda loopt al bijna helemaal vol. Twijfel dus niet en bel, mail of app snel. Deze week was ik in Oldebroek voor een familie shoot. De opa en oma vierden hun huwelijksjubileum. Wat was dit een enthousiaste en spontane familie. De familie bestond uit 40 personen een ontzettend leuke uitdaging om iedereen zo goed mogelijk op de foto te krijgen. We begonnen met de gezinnen, het is toch leuk om ook een gezinsfoto te hebben. De kinderen van de gezinnen werden ook apart gefotografeerd. Daarna waren opa en oma aan de beurt. De kleinkinderen met opa en oma, heel de familie en als laatst de oudste en de jongste kleinzoon met hun opa. De opa en oma wisten van niks. Voor hun een hele verrassing dus. Bent u binnenkort ook zo veel jaar getrouwd en wilt u dit vieren? Meestal is dan juist heel de familie bij elkaar een mooi moment om een familie  foto te maken.

Bruiloften

Volgende week staat er weer een kennismakingsgesprek op de planning. Ik vind deze gesprekken altijd ontzettend leuk. Er zijn nog plekjes voor bruidsparen in mijn agenda. Ben je dus nog opzoek naar een trouwfotograaf? Stuur een berichtje naar 0619726454 of bel. Ik zorg dat jullie prachtige beelden krijgen van jullie grote dag. Je kunt altijd terug kijken op unieke foto’s van hoge kwaliteit. Daarnaast zorg ik voor ouderboekjes, bedankt kaarten, USB sticks en handgemaakte albums. Ook ben ik deze vakantie naar Urk gereden opzoek naar mooie plekjes voor de eerste bruiloft van dit seizoen. Wat is Urk leuk om te trouwen. Mooi in de haven of juist bij de zee. Ik kon niet laten om ook even een bezoekje te brengen aan de Jongens van de Fant. Ook een dikke aanrader..

 

‘Foto’s van Julia… waarom zou je naar een ander gaan!’

 

Tot ziens!

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

Blog 19

  

Kennismakingsgesprekken

Eind februari en begin maart staan er weer wat kennismakingsgesprekken met aanstaande bruidsparen op de planning. Het is leuk om zo de nieuwe bruidsparen te leren kennen. Te horen wat hun wensen en ideeën zijn.

 

Afleveringen van fotoshoots

Deze week werkte ik weer drie fotoshoots weg. Ik ben nog lang niet klaar want er liggen nog drie fotoshoots te wachten. Maar ik ben over de helft. Leuk om zo bezig te zijn en mensen blij te maken met mooie foto’s. Bij één klant hoop ik binnenkort weer terug te komen. Zij hebben de combinatie ‘zwangerschap en newborn’ geboekt. Als alles goed gaat hoop ik na de voorjaarsvakantie een newborn shoot vast te leggen. Echt zin in!

 

Fotoshoot bij het ‘Wekeromse zand’

Ze gaven slecht weer op voor vandaag. We hebben lang getwijfeld of we de shoot wel door konden laten gaan. Maar wat viel het weer mee en wat hadden we geweldig licht! Licht is zo belangrijk tijdens een shoot. We hebben geshoot bij het Wekeromse zand in Wekerom. Met een ontzettend gezellig en lief stel. Ze kwamen uit Klaaswaal en Stavenisse. Ze hadden er al een hele reis opzitten. Deze shoot hadden ze voor Valentijn geregeld. Een gezellig dagje samen weg! Nog op zoek naar een leuk Valentijn cadeautje? Een cadeaubon is altijd een goed idee. Of regel als verrassing een loveshoot…! Wekeroms zand is een prachtige locatie om te shooten. 1 april en 10 juni hoop ik hier ook te zijn. Wil je ook een mooie shoot op een super gave locatie? Ik heb nog 1 plekje op 1 april (geen grapje) en 1 plekje op 10 juni. Als je naar de grote zandverstuiving loopt kom je eerst door een gaaf stuk bos. Echt mooi om de afwisseling te zien in de foto’s.

 

Cadeaubonnen

Deze week werden er weer drie cadeaubonnen opgehaald. Ook gaan er geregeld cadeaubonnen met de post. Vandaag kreeg ik een berichtje van een gezin dat een cadeaubon had gehad. Zij wilde een afspraak maken om de bon te verzilveren. Ik deelde een foto van een cadeaubon op mijn Instagram en gelijk kreeg ik een berichtje: ‘Kan ik ook nog een cadeubon ophalen?’ Super leuke om zo onverwachts een cadeaubon te verkopen. De cadeaubonnen staan nu ook op de website van het brievenbuspakketje. Neem een kijkje of stuur een berichtje. Vragen over een cadeaubon? Stuur een berichtje!

 

Voorjaarsvakantie

Volgende week is de laatste week van school en werken. Daarna een lekker weekje vakantie! Ik ga een nachtje weg naar Breda. Echt heel veel zin in! Ook staan er leuke shoots op de planning. Zo hoop ik met een familie van 25 personen te shooten bij paleis het Loo in Apeldoorn. Leuk om zo door heel Nederland te shooten. En steeds meer mooiere plekjes te ontdekken. In de voorjaarsvakantie heb ik nog een paar plekjes vrij. En natuurlijk is er een voorjaarsvakantie aanbieding. Zijn jullie een vriendinnen of vrienden groep? En houden jullie van fotoshoots? In de voorjaarsvakantie sta je tegen een studenten prijs op de foto. Stuur een berichtje over de prijs en meer informatie.

 

‘Foto’s van Julia… altijd betaalbaar!’

 

Tot ziens!

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

Blog 18

 

Vakantiehuisje

In de achterliggende week heb ik voor een klant een vakantiewoning gefotografeerd. Wat was dit leuk om te doen! Op donderdag kwam ze mij de sleutel brengen samen met een aansteker. De aansteker was bedoeld om de kaarsjes aan te kunnen steken. Dit om nog meer sfeer in de foto’s te leggen. Het was natuurlijk wel heel belangrijk om een huisje zo sfeervol mogelijk te fotograferen. Het was die dag heel mooi weer en het huisje staat op het schitterende vakantiepark ‘familiehuis’ in Nunspeet. Vooral de ligging van het huis is prachtig aan het water. Vakantiehuisjes fotograferen is een andere tak van fotografie. Hier wat leuke tips om jouw vakantiehuisje zo mooi mogelijk op de foto te zetten:

 • Zorg voor doorlopende zichtlijnen in je foto.
 • Fotografeer vanuit een hoek om zo veel mogelijk ruimte te creëren.  
 • Maak de foto’s iets lager dan ooghoogte.
 • Gebruik een statief.
 • Fotografeer niet op de automatische stand.
 • Kijk door de bril van de huurder.
 • Maak gewoon heel veel foto’s. dan heb je genoeg keuze.

Vind je dit te veel uitdaging? Neem gerust contact op. Ik maak graag foto’s van jullie (vakantie) huis.

Wat was dit een mooi park. Ontzettend goed onderhouden. Mooie voorzieningen en dicht aan het Veluwe meer. Het water grenst aan de achtertuin. Krijg jij al zin in vakantie? Lekker in de zon aan het Veluwe meer! Kijk dan snel op de website van vakantiepark ‘familiehuis’ in Nunspeet.

Ook in Rijssen zijn veel vakantieparken. Dit is in het voorjaar en de zomer goed te merken. Veel mensen die in Rijssen op vakantie zijn komen graag op de foto. Afgelopen zaterdag had ik nog een moeder met haar vier dochters. Drie dochters wonen verspreidt in Nederland. Een dochter woonde zelfs in Duitsland. Ze waren gezellig een weekend met hun vijven weg. Ze zaten vlak bij de Holterberg. Maar omdat moeder slecht kon lopen maakten we foto’s bij de ‘Tweede heide’ een natuurgebied dichtbij  Rijssen richting Markelo. Vaak zitten vakantiegangers op het vakantiepark ‘Mölke’ of bij vakantiepark ‘Twenhaarsveld’ in Holten. Maar ook vakantiepark ‘de Lindenberg’ doet het niet slecht. Ooit gehoord van camping ‘de Biesterij’? Of Overveen in Rijssen? Ik tenminste niet maar toeristen weten het te vinden. Genoeg mooie campings bij ons in de buurt…. toch.

 

Bruiloften

Yes! afgelopen week kwam er weer een bruiloft aanvraag binnen. Ik heb ontzettend veel zin om dit bruidspaar op de foto te zetten. De eerste stap is een trouwgesprek inplannen om kennis te maken. Als trouwfotograaf vind ik het belangrijk om het stel te kennen. Om te weten wat jullie wensen zijn. Er zijn genoeg trouwfotografen in Rijssen-Holten. Genoeg keuze dus. Maar kijk vooral wat je mooi vind. Ga voor kwaliteitsvolle foto’s. boeken jullie mij als trouwfotograaf dan ga ik er met de volle 100% voor. Ik hou van de spontane moment op bruiloften. Ik ben opzoek naar de leuke grapjes tussen door. En vang graag plaatjes met herinneringen. Twijfel je nog? Stuur voor meer informatie een berichtje. Ben je zeker van je zaak? Mail, app, of bel!

 

Familie fotografie

De afgelopen week werden er weer volop familie shoots geboekt. Loveshoots, zwangerschap en newborn gaat ook heel hard! Zeker zijn van een plekje? Stuur een berichtje. Ik typ snel door want er komt zo nog een nieuwe klant een cadeaubon op halen!

 

Wekerom

Zaterdag mag ik naar Wekerom! Echt zin in! er zijn dan nog twee plekjes vrij. Leuk voor een loveshoot of een vriendinnenshoot.

 

 

 

 

‘Foto’s van Julia… waarom zou je te veel betalen?’

 

Tot ziens!

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

 

 

Blog 17

 

SGP Rijssen

Afgelopen week werd ik benadert de SGP Rijssen-Holten. Zei gaan in mei een leuke fietstocht organiseren voor de leden van de SGP kiesvereniging. De fietstocht begint bij Hevotec in Rijssen en eindigt bij het gemeentehuis in Rijssen. Leuk om zo de leden van de SGP kiesverenging op de foto te zetten. De fietstocht is op 20 mei 2023. Dus heeft u zin een gezellige fietstocht? Hou zeker de website van de SGP in de gaten.

Aankomende woensdag ben ik te vinden bij de SGP Jongeren in Rijssen. Ze houden een jongeren debat in de Jacobus Fruytier scholengemeenschap in Rijssen. Ik ben erg benieuwd naar dit debat. Leuk dat er zo veel wordt georganiseerd voor jongeren. Dit gaat vast en zeker mooie foto’s opleveren.

 

Samenwerkingen

Vanmiddag was ik bij Hetty Baan – Bosch van het brievenbus pakketje. We hebben leuke foto’s gemaakt. Hetty heeft verschillende leuke cadeautjes. Neem zeker een kijkje op haar website. www.hetbrievenbuspakketje.nl binnenkort zijn daar ook cadeaubonnen van ‘Foto’s van Julia’ te vinden. Verras iemand voor Valentijn of een Newborn shoot. Ook op zoek naar mooie foto’s voor uw bedrijf, neem voor meer informatie en een scherpe prijs contact op! Ook verzorg ik voor bedrijf blogs mooie kwalitatieve foto’s.

 

Molen de Zwaluw

Morgen heb ik twee leuke shoots op de planning. Eerst een zwangerschap shoot. Van een leuk stel. Als de baby er is mag ik ook de Newborn shoot fotograferen. De actie zwangerschap en Newborn shoot loopt nog. Omdat dit zo goed loopt is de actie verlengt! Zwangerschap en ewborn nu voor 100 euro! Daarna hoop ik door te rijden naar Kesteren. Voor een leuke familie shoot. We gaan in en om de Molen de Zwaluw foto’s maken. Wat heb ik er zin in! De accu’s liggen aan de lader, kaartjes zijn leeg gemaakt. En mijn auto tank is vol!  Ik ben er klaar voor! Morgen maar iets eerder beginnen bij familie Engberts. Hier werk ik al 4 jaar met veel plezier. Ik maak hier schoon en pas op een hele lieve tweeling. Morgen wordt een hele leuke dag!

 

Offertes

Deze week verstuurde ik veel offertes. Naar verschillende nieuwe klanten. Maar oude klanten komen ook terug! Dit is ontzettend leuk om te fotograferen. Wilt u ook een offerte voor:

 • Potret fotografie
 • Familie fotografie
 • Event fotografie
 • Bedrijf fotografie

 

Album

Deze week bezorgde ik ook weer een album. Op  LinkedIn en Instagram deelde ik hier een filmpje van. Erg mooi om je eigen werk terug te zien in een handgemaakt foto album. Ik maak mijn foto albums bij Jiggy. Er is genoeg keuze aan kleuren, matrialen en afmetingen. Wilt u na een shoot een mooie album? Dan kan u die bij mij komen uitzoeken. Ik ga voor 100% klant tevredenheid en top resultaten. Vooral als u een huwelijksjubileum viert is een fotoshoot een leuk aandenken.

 

Iedereen een hele fijne nieuwe week en een goed weekend!

 

‘Foto’s van Julia… waarom zou je te veel betalen?’

 

Tot ziens!

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

 

 

 

Blog 16

 

Valentijnsdag is bijna….

Het is weer bijna 14 februari! Voor jonge stellen heb ik ook dit jaar weer een leuke actie. Verras je vriend of vriendin met een leuke love shoot. Het is echt een geweldige actie. 30 minuten fotografie met 30 top kwaliteit foto’s. Echt een leuke actie voor iedereen die zijn vriend of vriendin wil verrassen met Valentijn. En je betaald slecht 50 euro! Hier wordt je toch blij van? De shoot is het hele jaar te boeken.

 

Benoeming fotograaf blad ‘Nabij jouw’ van de Ger Gem in Ned.

Afgelopen week kreeg ik een leuk mailtje van het tijdschrift ‘Nabij jouw’. Dit is een tijdschrift van de Gereformeerde Gemeente in Nederland. Ze zochten een enthousiaste fotograaf voor hun jongerenblad. Echt iets voor mij! Het lijk mij heel leuk om foto’s te maken bij verschillende interviews. Waarschijnlijk zijn de interviews in Rijssen, Vriezeveen en van IJsselmuiden tot Elspeet. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe opdrachten. Misschien ga ik in de toekomst ook nog foto’s maken voor ‘De Daniël’, Terdege en Gezinsgids.

 

Vakantie woningen

Afgelopen week kwam er nog een leuke aanvraag binnen. Waardoor ik weer helemaal enthousiast werd. Ik mag vakantiewoningen gaan fotograferen. Echt super! Op een grote camping in Nunspeet. Deze mensen hebben hier een particulier huisje waarvoor ze graag reclame foto’s willen hebben. Het huisje staat op camping ‘de Hofstee’ in Nunspeet. Bent u nog opzoek naar een leuk vakantie adres op de Veluwe hou dan even mijn Instagram in de gaten.

 

Opheusden

Ik stap net binnen van een leuke familie shoot in Opheusden. Waarbij ik een klant op de foto mocht zetten samen met haar familie. Ik heb haar voor het eerst gefotografeerd op de familiedagen in Gorinchem. Leuk om elkaar weer te zien en dat klanten terug komen. Haar moeder wilde graag foto’s voor zwart doek. Om de foto’s op te hangen in de keuken en boven de piano. Wat was dit een enthousiaste familie. De sfeer zat er goed in. Nadat we de koffie ophadden gingen we aan de slag. Vooral veel gelachen en geklikt.

Familieshoot en portretfotografie krijgen ook in 2023 volop mijn aandacht. Ik blijf mijn best doen om iedereen er zo mooi mogelijk op te krijgen.

 

Trouwfotografie

Terwijl ik naar Opheusden reed kwam ik langs de Oude Duikenburg. Gave locatie om daar te trouwen. Ik hoop er in de toekomst nog vaak heen te rijden. De aanvragen blijven binnenkomen. Voor iedereen maak ik een passende offerte.

 

Het brievenbuspakketje

Aankomende vrijdag ga ik naar Hetty Baan-Bosch voor een zakelijke shoot. Hetty pakt ontzettend leuke cadeautjes in. Samen zorgen wij voor een leuk newborn cadeautje. Hierbij zit een cadeaubon voor een newborn shoot. Newborn shoot is ook te boeken in combinatie met een zwangerschapshoot. Voor slechts 100 euro!

Iedereen een hele fijne nieuwe week en een goed weekend!

 

 

‘Foto’s van Julia… waarom zou je te veel betalen?’

 

Tot ziens!

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

 

 

 

Blog 15

Plekje aan de Regge….

Laatst reed ik met mijn auto langs mijn favoriete foto plek aan de Regge. Het riviertje begint bij het mooie landgoed Westerflier in Diepenheim en loopt langs Rijssen, Nijverdal, Hellendoorn richting Ommen waar ze uitmond in de ‘Overijsselse Vecht’. Ook zou ik graag langs meerdere plekken van de Regge fotoshoots maken met familie, vrienden en stelletjes. Vaak als ik foto’s maakt bij de Regge zie ik de ‘De Zomp’ langs komen. De Zomp is een platte boot met een mast en zeil. Het is vooral voor toeristen leuk om met deze boot mee te gaan. In Enter, Rijssen en Hellendoorn kan een boottocht gemaakt worden. Natuurlijk moet je er wel lekker weer voor hebben. Mooie zijn de oevers van de Regge. In de verte zie je de Holterberg en geniet je van het Twentse landschap. Dit zijn ook altijd mooie gebieden voor fotoshoots.

Naast de Zomp heeft Rijssen geen boten, havens of iets wat met water te maken heeft. Anders is dat in Urk waar ik ook een aanvraag voor trouwfotografie van ontving. Daar heb je een echte gezellige haven met veel plezierboten. Ook zijn er oude botters, houten schepen te zien. En rond de haven staan gezellige huizen en liggen boten opgetrokken op de hellingen van de kleine scheepwerfjes. Echt leuk is het om langs de haven te lopen. Niet alleen uit Urk komen er bij mij aanvragen binnen. Ook ontving ik een aanvraag voor een bruiloft uit Werkendam. Een schippersdorp aan de rivier de Nieuwe Merwede en de Brabantse Biesbosch. De Nieuwe Merwede is een druk bevaren rivier. Zelf ben ik een jaar geleden mee geweest op een baggerschip. Familie Visser uit Krimpen aan den IJssel zocht een hulp aan boord. Dat was een belevenis. Het baggerschip ‘de kraanvogel’ van Johannes en Edith Visser baggert rivieren uit in Duitsland.

Urk, Werkendam, Rijssen zijn verschillende woonplaatsen die ver van elkaar liggen in Nederland. De drie gemeentes hebben veel lezers van het Reformatorisch Dagblad, Terdege en Gezinsgids. Gelukkig dat er aanstaande bruidsparen zijn die een aanvraag doen bij ‘Foto’s van Julia’. Naast de shoots voor vriendinnen, families en trouwerijen komt er een klein begin bij bedrijfsfotografie. Leuk dat bedrijven mij een kans gunnen.

In deze dure tijd met hoge energiekosten en dure benzine is het leuk om een goede scherpe prijs te maken voor gezinnen en ondernemers. En die zijn te vinden aan het IJsselmeer, in de buurt van de Regge en langs de Merwede. Iedereen vind het leuk om op de foto te gaan. En het is helemaal leuk als je de bewerkte foto’s ontvangt. Ik blijf gaan voor topkwaliteit en een tevreden klant.

Nog een paar weken en dan zit mijn stage erop. Vanaf februari start ik op de ds. J. Fraanjeschool De Burcht in Barneveld. Inmiddels heb ik mij aangemeld voor de BBL opleiding onderwijsassistent op het Hoornbeeck College in Apeldoorn. In de toekomst hoop ik de PABO bij Driestar educatief te doen. Ontzettend mooi is het om te werken met jonge kinderen. Ik ga de kinderen van ‘De Ronde Maat’ in Rijssen zeker missen!

 

‘Foto’s van Julia… waarom zou je te veel betalen?’

 

Tot ziens!

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

 

 

 

 

Blog 14

Review voor….

Natuurlijk is het voor een jonge ondernemer belangrijk om ook ervaring op te doen bij andere bedrijven. Deze week ben ik goed geholpen bij autobedrijf Wiegerinck uit Hengelo. De verkoper deed zijn uiterste best om alles zo goed mogelijk uit te leggen. Bij de aflevering van mijn auto ontving ik een fles wijn. Aan de fles was een leuk kaartje bevestig. ‘Bij Wiegerinck komen de klanten van rechts en hebben dus altijd voorrang.’ Best leuk zo’n kaartje met een pakkende tekst. En natuurlijk schrijf ik een leuke review.

De meeste klanten van krijg ik door mond-tot-mondreclame. Maar de website wordt ook goed bezocht. Het is belangrijk dat resultaten van bruiloften, familieshoots en vriendinnenshoots te zien zijn op de website. Sommige mensen zoeken op google naar een fotograaf en komen zo uit op mijn website. En ook in het nieuwe jaar hoop ik weer veel mensen blij te maken. En natuurlijk wordt ik ook blij van een reactie als de foto’s afgeleverd worden. Niet alleen in de autobranche maar ook als fotograaf is service belangrijk. De mening van de klant blijft super belangrijk. Ook blijf ik in 2023 gaan voor een scherpe prijs en foto’s van topkwaliteit.

In de kerstvakantie was ik met vriendinnen in Groningen. Gezellig samen winkelen en leuke dingen doen. Wat was het een prachtig uitzicht vanaf de toren. Na een hele klim was het uitzicht de moeite waard. Groningen is een prachtige stad. Misschien mag ik nog een keer een bruiloft fotograferen in Groningen. Wie weet… waar mond-tot-mondreclame goed voor is. Nu ik meer naamsbekendheid krijg maak ik vaker foto’s buiten Rijssen-Holten. Gisteren was ik in een oude textielfabriek. Een prachtige binnen locatie in Enschede. Echt heel gaaf om klanten te fotograferen met als achtergrond een fabrieksmuur en oude machines van Spinnerij Oosterveld. Oude takels, kabels en stroomkasten uit begin vorige eeuw. Van het ‘Oost-Nederlands Symfonieorkest’ (ONSO) tot ‘Royal HaskoningDHV Zwolle’ huist in de oude kantoren en fabriekshallen. Echt mooi dat een oude fabriek opnieuw gebruikt wordt door tientallen nieuwe ondernemers. En ondernemers in Rijssen krijgen in het nieuwe jaar volop aandacht. Bedrijfsfotografie en portretten staan op het lijstje van goede voornemens 2023.

In de bijlage van het Reformatorisch Dagblad stond een artikel over een schoolfotograaf. Foto Koch is ontstaan uit een klein familiebedrijf en is uitgegroeid tot een grote organisatie waar veel fotografen werken. Het lijkt mij best leuk om te doen. Kinderen van een basisschool te fotograferen. Het is bij het maken van de foto’s zo belangrijk dat je een klik hebt met de kinderen. Nu de kerstvakantie aan het einde is, heb ik er echt weer zin in. Lekker helpen in de les op de basisschool ‘De Ronde Maat’in Rijssen. Nog een paar weken en dan begin ik als onderwijsassistente in Barneveld.

Natuurlijk hoop ik in het nieuwe jaar weer voor u klaar te staan. In Rijssen-Holten of op de Veluwe en Betuwe. Waar u maar wilt!  

 

 

‘Foto’s van Julia… waarom zou je te veel betalen?’

 

Tot ziens!

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

 

 

 

 

 

Blog 13

Verzekerd van….

Voor mijn auto was ik in de achterliggende week opzoek naar een goede verzekering. Wat zijn er veel aanbieders. Gelukkig was er een goede vergelijking te maken op independer. Echt leuk om de pakkende tekst op de website te lezen; ‘kies, vergelijk en bespaar!’ Misschien is er ook wel een vergelijkwebsite zoals Independer en Zorgkiezer voor fotografen in Twente. Het zou best leuk zijn om hieraan mee te doen met ‘foto’s van Julia’. Want ook in de achterliggende week ging ik weer voor een passende scherpe prijs. Echt leuk dat ondernemen. En misschien kunnen verzekeraars in Nederland nog iets van mij leren. Er waren maar drie verzekeringen die jongere een verzekering gunnen. Bij sommige moest je 22 jaar of ouder zijn. Humor, best lastig om vier jaar rond te rijden met een beginnersrijbewijs zonder verzekering! En de rijksoverheid maakt het voor beginners ook nog strenger. Bij verkeersovertredingen, zoals te snel rijden of bumperkleven neemt de politie na twee overtredingen het rijbewijs in. Opletten dus als ik onderweg ben naar fotoshoots in Rijssen, Kootwijkerbroek of verder race naar de Duikenburg – Echteld, Molen de Zwaluw in Kesteren. Ook al ben ik de jongste fotograaf van Rijssen-Holten. Laagste prijs garantie geef ik altijd. Niet alleen in Twente maar ook op de Veluwe en Betuwe. Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar ‘foto’s van Julia’. En waarom ook niet!

 • Altijd klasse foto’s
 • Leuke prijs voor vriendinnen fotoshoot
 • Locatie in overleg
 • Inbegrepen bij de prijs nabewerking
 • Altijd klaar staan voor de klant
 • Nooit extra betalen achteraf
 • Zeker waar voor je geld!

En in het achterliggende jaar mocht ik veel foto’s maken van een hoge kwaliteit. Voor familie’s, vrienden en vriendinnen maakte ik prachtige fotoshoot’s. Op de Holterberg bij Nijverdal, Haarle of Holten. Maar ook op de Apenberg bij Markelo. Op elke locatie in goed overleg. Bij de prijs in zat het nabewerken. En de klant is koning. Nooit heeft een klant een nabetaling gedaan. Het risico heb ik altijd genomen. Durf en zorgen voor een tevreden klant waren twee dingen die echt zorgde voor een goed jaar voor ‘foto’s van Julia’.

Natuurlijk staat ‘foto’s van Julia’ ook in 2023 voor jou klaar. Een mooie foto van je gezin op canvas of een nieuwe foto voor je bedrijf. Alles is mogelijk. Ook het ontwerpen van een fotoboek in Fundy Designer behoort tot de service die ik aanbied. Bij mij ben je verzekert van een prachtig product. En niet zoals bij een autoverzekering waarbij je tig schadevrije jaren moet hebben wanneer je een beetje een fatsoenlijke premie krijgt. Rijden zonder verzekering is niet echt verstandig. Als je onverzekerd rond toert krijg je van de RDW automatisch een boete thuis gestuurd. Natuurlijk ga ik als jonge weggebruiker voor veiligheid en betrouwbaarheid. Daarom zou de verzekeringsmaatschappij juist korting moeten geven aan jonge weggebruikers. ‘Foto’s van Julia’ geeft korting in 2023 aan alle jonge weggebruikers in Overijssel en Gelderland! Gaaf hé!

  

 

‘Foto’s van Julia… waarom zou je te veel betalen?’

 

Tot ziens!

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

 

 

 

 

 

Blog 12

Garantie op….

Na het behalen van mijn rijbewijs ben ik op zoek gegaan naar een leuke auto. En wat zijn er veel merken en modellen. Drie cilinders, vier cilinders, twee deurs of vier deurs. En dan nog zoveel verschillende kleuren en opties. Hoe meer ik zocht. Hoe duidelijker het werd. De prijs, kilometerstand, kleur en de garantie. Ook met de keuze van een auto ging ik in de achterliggende weken voor kwaliteit en garantie. Eigenlijk wilde ik het zelfde als mijn klanten verlangen bij een fotoshoot. Top kwaliteit foto’s voor een nette prijs. En al blijkt er achteraf iets niet goed te zijn aan de auto. Voor mij is garantie echt belangrijk. Zo ga ik ook om met mijn klanten. De nabewerking en een tevreden klant staan hoog in het vaandel. BOVAG noemen ze dat bij auto’s.

 • Bijzondere goede foto’s
 • Overleg over al uw wensen
 • Vakkundige fotografie
 • Altijd een actuele prijs
 • Gewoon vertrouwd

Fotograaf is een vrij beroep. Om fotograaf te worden is geen diploma nodig. Iedereen kan zich fotograaf noemen. Best wel vreemd eigenlijk. Op goed vertrouwen kies jij je fotograaf. Hoeveel fotografen er zijn in Rijssen weet ik niet. Misschien moet ik dat eens nazoeken. Rijssen-Holten, Enter, Wierden, Nijverdal en Markelo zouden best veel fotografen kunnen hebben. Zouden ze ook allemaal vakkundig zijn….. Gaan ze ook allemaal voor de beste kwaliteit… Zouden de andere fotografen ook een scherpe passende prijs maken voor…

 • Foto shoot
 • Vriendinnen shoot
 • Love shoot
 • Familie shoot
 • Trouw shoot
 • Zwangerschap shoot

In de achterliggende week had ik meerdere aanvragen voor bedrijfsfotografie. Echt leuk dat dit begint te leven. Voor een bedrijf is het belangrijk om met schitterende foto’s klanten een goed beeld te geven. Professionele heldere foto’s spreken de juiste doelgroep aan. In Rijssen-Holten zijn veel ondernemers in de bouw, metaal en transport. Een paar maanden geleden heb ik een informatie avond in de Stadsboerderij van businessclub "Bij de Tijd" bezocht. Voor jonge ondernemers is er veel mogelijk in Rijssen/Holten. Het aanbod om een cursus ondernemen te volgen heb ik niet aangenomen. Voor de komende tijd heb ik geen last dat ik niet weet wat ik wil. ‘Foto’s van Julia’ en werken leren in de BBL heeft volop mijn aandacht. In het nieuwe jaar heb ik twee werkdagen ruimte om mij te richten op fotografie. En dat gaat vast goed komen. Er is genoeg bedrijvigheid in Rijssen. In Twente en de rest van Overijssel zijn ook veel familiebedrijven. Echt mooi om mijn bijdrage te leveren. Samen bouwen aan de toekomst. ‘Foto’s van Julia’ denkt en doet mee. Bijzondere goede foto’s, vakkundige fotografie, overleg over al uw wensen voor een actuele prijs. Voor Twenthe klinkt dit gewoon vertrouwd. In de autogarage krijg je BOVAG. Bij ‘foto’s van Julia’ krijg je kwaliteit! Niet alleen de natuur en de ruimte in Twente maar ook de nuchtere mentaliteit maken het tot een gegarandeerd succes. Volgende week is het kerstvakantie. Als je nog zin heb in een prachtige foto dan hoor ik het wel!

 

‘Foto’s van Julia… waarom zou je te veel betalen?’

 

Tot ziens!

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

 

 

 

Blog 11

 

Het bewijs is er….

Ook al ben je nog jong. Het is goed om veel ervaringen op te doen. Te strijden om goede foto-vaardigheden onder de knie te krijgen. Ja al kostte alles veel inspanning. Wat was het mooi om ook weer in de achterliggende week positieve reacties te ontvangen. Het moment van de dag, de juiste belichting en een goede nabewerking gaven prachtige foto’s. En als jongste fotograaf van Rijssen-Holten hou ik van mooie kwaliteitsfoto’s en tevreden klanten. Want de tevreden klanten uit Rijssen lieten de foto’s zien aan vrienden en familie. En het resultaat was nog meer fotoshoots in Rijssen en Vriezenveen.  Tevreden families, vriendinnen en gezinnen waren ook deze week weer het bewijs dat er professionele foto’s gemaakt worden bij ‘foto’s van Julia’.

De koude wind, de lage temperatuur en de kortere dagen lieten in de achterliggende dagen echt weten dat het winter is. Het bewijs was de gevallen sneeuw. Prachtig lichtte de sneeuw op tijdens de korter wordende dagen. De weerkaatsing van het licht op de sneeuw gaf prachtige effect. En dat is wat ik zocht met mijn lens. Ook deze week met vorst en kou was het weer een sport om prachtige effecten vast te leggen.

En binnen was het gezellig. De langere avonden samen in huis. Gezellig samen koffie drinken of heerlijk met een boek op de bank. Van mijn vriendin had ik een fotoblad gekregen. ‘Digifoto Pro’, met als ondertiteling ‘Fotografie als passie’. Heerlijk was het om dit blad te lezen. Warm thuis op de bank terwijl de koude regen met natte sneeuw tegen de ramen slaat. Wat een prachtig artikel over landschaps- en cityscape fotografie. In de fotografie ben je nooit uitgeleerd. En als tip gaf de fotograaf mee om altijd kritisch te blijven over je eigen werk. Nieuwe dingen uitproberen en niet bang zijn om fouten te maken hoort ook bij het vak als fotograaf. Van gemaakte fouten leer je toch het meeste.

Gelukkig waren de wegen in de achterliggende dagen goed schoon. Mijn bewijs om deel te nemen aan het verkeer ligt klaar op het gemeentehuis van Rijssen-Holten. Ook in de laatste weken van dit jaar hoop ik veel foto’s te maken. Binnenkort ga ik aan de slag met commerciële fotografie. Ik heb er nu al zin in. Foto’s maken van de mooiste producten en projecten. Met een oog voor ruimte en detail moet het vast lukken.

 

‘Foto’s van Julia… waarom zou je te veel betalen?’

Tot ziens!

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

 

 

 

Blog 10

Het blijft een feest….

Gaaf was het om gisteren Anneke Mensink van ‘annekemensinkfotografie’ en Dagmar Beverdam van  ‘trouwvideograafnederland’ bezig te zien bij de bruiloft van mijn nicht. De mist boven de weilanden. Waar de vorst aan de grond nog zichtbaar was. De prachtige boerderij aan de grens van Enter en Wierden. Dat alles gelegen naast een beekje ‘Eksosche Aa’ dat uitmond op de ‘Midden Regge’. Ook de prachtige beekjes ‘Boven Regge’ en ‘Elsgraven’ komen uit op de ‘Midden Regge’. Door dit landschap lopen mooie wandel- en fietsroutes. Veel routes beginnen bij het ‘Landal Landgoed Elsgraven’. De knooppuntenroute Twenhaarsveld- Elsgraven is met heerlijk weer schitterend. Maar daar was het gisteren te koud voor.

De trouwauto draaide mooi het erf op en het bruidspaar werd verwelkomd door familie en vrienden. Tijdens de groepsfoto zweefde een drone boven de Twentse boerderij. Aan de gasten werd gevraagd om een hartje te vormen rond de bruid en bruidegom. Het was een gaaf moment om een groepsfoto te maken. Veel gasten kwamen uit Rijssen, Enter en Ypelo. Het buurschap Ijpelo grenst aan de snelweg A35 richting Wierden, Nijverdal en Almelo. Tijdens het eten en de avondreceptie van de bruiloft heb ik van de hoogte punten mooie momenten vastgelegd. Wat was het gezellig om zo samen de bruiloft mee te maken in ‘Restaurant Brodshoes’ in Rijssen.

Ook deze week was er weer voldoende belangstelling voor een familieshoot. Een leuke locatie was de kantine van de skeelervereniging in Rijssen. Fijn was het ook om vriendinnen en gezinnen te helpen aan prachtige foto’s. Na een nabewerking om te komen tot het mooiste resultaat.

Terwijl buiten de sneeuw valt maak ik mijn cameratas klaar. Echt nog steeds blij met deze tas. De verkoper van ‘Kamera Express’ had gelijk. Lekker praktisch en handig. De fotozaak Kamera Expres zit op de woonboulevard van Almelo. Altijd leuk om daar even rond te lopen. Vanmiddag wordt het foto’s maken in de sneeuw. Twee familieshoots bij de ‘Tweede heide’. Echt veel zin in om foto’s te maken in de besneeuwde heide.

Waar ik ook veel zin in heb is mijn nieuwe baan. Deze week ben ik voor twee dagen aangenomen als onderwijsassistente op de ‘ds. Fraanjeschool de Burcht’ in Barneveld. Vanaf 30 januari 2023 hoop ik daar te beginnen. Twee dagen werken en één dag naar het Hoornbeeck College in Apeldoorn. Echt gaaf. De twee dagen die ik overhoud kan ik goed gebruiken voor fotografie. Echt heel fijn dat ik aangenomen bent. Leuk om te werken met kinderen.. Het wordt dus een afwisselende week met meer ruimte voor fotoshoots. Mijn werk als fotograaf begint meer tijd te vragen. Nooit had ik kunnen denken dat zoveel mensen uit Rijssen-Holten mij zouden vragen om foto’s te maken van hun kinderen of gezin. Mond op mond reclame blijkt het beste. Een advertentie in het ‘Rijssens Nieuwsblad’ of ‘West Twente’ is gelukkig nog niet nodig. Ik blijf gaan voor kwaliteitsfoto’s en een scherpe prijs. ‘Foto’s van Julia… waarom zou je te veel betalen?’

Tot ziens!

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

 

Blog 9

Serieus nemen van….

En natuurlijk was het een feest in de fotostudio bij Moestuinland. Samen met Hetty Bosch van ‘het brievenbuspakketje’ uit Rijssen zijn veel fotoshoot’s gemaakt. Het was echt een succes deze kerstactie. En wat goed ging moet je zo houden.

Vooral het behouden van het goede is voor mij als jongste professionele fotograaf van Rijssen-Holten belangrijk. Het zijn kleine succesmomenten die samen bouwstenen vormen om de kwaliteit van de foto’s op een nog hoger level te brengen. Ik vind het belangrijk dat je als fotograaf werkt aan verbetering. In de achterliggende tijd heb ik veel geluisterd naar feedback van mijn klanten. Echt gaaf om met de tips en tops wat te doen.

Natuurlijk zat het weer de laatste maanden erg mee. De natuur op de Borkeld en op de Holterberg was prachtig. Het verkleurende blad met de najaarszon leverde prachtige resultaten op. Met mijn twee camera’s kon ik geregeld op pad met vrolijke vriendinnen en gezellige families.

Op de Sprengenberg bij Haarle is begin vorige eeuw een prachtig wit kasteeltje gebouwd. ‘Het torentje van Palthe’ wordt het vaak genoemd. Prachtig gelegen bovenaan een glooiende heuvel ligt het kasteeltje. Eigenlijk is het ieder jaargetijde een mooi gezicht. In de achterliggende periode was het een dag opengesteld voor bezoekers. In de kasteeltuin kunnen trouwfoto’s gemaakt worden. Een prachtige klassieke omgeving met een monumentale toren en karakteristieke bijgebouwen. De toegangsweg tot de kasteeltuin is al een beleving op zich. Prachtige rijen met bomen vormen een statige laan… het zandpad geeft het gevoel of je jaren terug bent in de tijd. Onderaan de toegangsweg is een informatiepunt van natuurmonumenten ‘Erve de Pas’. De oude monumentale Twentse boerderij is omgebouwd als herberg. In het voorjaar bloeide er prachtige rododendrons en azalea’s. Als je voorbij het ouderwetse speelhuisje liep rook je al de heerlijke bloemenlucht. Mooi was het om te lopen over de smalle paadjes. Zeeën van bloemen… echt heel mooi.

Kleuren van bloemen, de tinten in de natuur, de witte toren van Palthe. Wat is Twenthe toch mooi. Bos en heide waar de rust je tegemoet komt. Heerlijk wandelen vanaf ‘Herberg de Pas’ of vanaf de parkeerplaats van restaurant de Sallandse Berg. Maar ook is het mooi om een wandeling te starten vanaf de Canadese begraafplaats. Staatsbosbeheer heeft meerdere wandelroutes door dit mooie gebied. Op de website van natuurmonumenten staan verschillende routes. De kortste is ongeveer een klein uur. Maar er zijn ook langere routes. Ook kan je er goed je auto parkeren. Heerlijk samen genieten van de natuur. En voor kinderen is er onderweg genoeg te doen. Slepend met een tak… rennen door een berg van bladeren en kijken door een verrekijker!

Maar ook al worden de dagen korter… de natuur van de Borkeld, Ligtenberg en Zuna blijven mooi. De dagen worden korter en buiten is het kouder. Maar gelukkig staat dat mij als fotograaf niet in de weg. Ik hoop ook in de laatste weken van dit jaar nog veel mooie shoot’s te maken.

 

‘Foto’s van Julia… waarom zou je te veel betalen?’

 

 

Tot ziens!

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

 

Blog 8

Samenwerking met….

In de afgelopen week werd ik blij verrast door Hetty Bosch van ‘het brievenbuspakketje’. Spontaan bood Hetty aan om samen te werken. Samenwerken doe ik graag met iedereen in Rijssen, Twente en Overijssel. Hetty heeft naast haar baan als locatie secretaresse op het Hoornbeeck College in Kampen een leuk bedrijf. Als je haar website bekijkt zie je veel prachtige ideeën. Best gaaf dat zo’n creatief iemand mij benaderd om samen te werken. De kerstactie is nu al geslaagd.

En bij ‘foto’s van Julia’krijg je waar voor je geld. Professionele foto’s van topkwaliteit. En dat alles voor een duidelijke prijs. Je krijgt de foto’s vlot aangeleverd en zo gewenst op een USB. Dit alles met een hoge resolutie. En natuurlijk wordt er vooraf toestemming gevraagd of jouw foto online geplaatst mag worden op de website van ‘Foto’s van Julia’. Mensen blij maken met een prachtige fotoshoot is wat ik wil. Kinderen stralend op de foto. Blijde ouders met kinderen en kleinkinderen. Maar ook wordt ik de laatste tijd regelmatig gevraagd om de avond van een bruiloft te fotograferen. Met het mooie programma fundy designer stel ik van de bruiloften een prachtig trouwalbum samen en laat het drukken bij Jiggu albums. Echt handgemaakte kwaliteit.

Nu wij de donkere maanden tegemoet gaan is het toch heel bijzonder dat ik zoveel familieshoots en jubileumshoots op de Holterberg bij Rijssen, Sprengerberg bij Haarle en op de Borkeld richting Markelo heb. De kleuren zijn prachtig. Zeker toen vanmiddag de najaarszon doorbrak. Prachtige tinten die nu te zien waren. Als ik denk aan mooie kleuren dan bewonder ik de makers van de Terdege. De voorkant, de opmaak en alles erom heen. Alle kleuren passen bij elkaar. In 2022 wil ik een dag stage lopen bij de Erdee media groep.

Veel lezers van het reformatorisch dagblad behoren tot mijn klantenkring. Misschien ga ik staan op de Terdege naar Buiten beurs in Barneveld. Er is toekomst genoeg en voor elk wat wils…  

 • Foto cadeaubon
 • Foto op canvas
 • Foto op USB

Maar ook voor aanstaande bruidsparen maak ik een aantrekkelijke prijs. ‘Foto’s van Julia… waarom zou je te veel betalen?’

Foto’s van Julia: De fotograaf voor…..

 • Trouwrapportage
 • Jubileumshoot
 • Receptieshoot
 • Loveshoot
 • Newbornshoot

En natuurlijk maak ik altijd een mooie prijs voor vriendinnen van de Jacobus Fruytier in Rijssen. ‘Oud-leerling korting’ zal ik maar zeggen. Hoe leuk blijft het om jongeren vast te leggen. Binnenkort heb ik een bruiloft in Zeeland. ‘Foto’s van Julia’ weten ze ook in Zeeland te vinden. Echt heel leuk.

Ik hoop dat u/ jij meegeniet van de kerstactie. Iedereen vind het leuk om een kaartje te krijgen.

https://www.hetbrievenbuspakketje.nl/product/8906800/kerstactie-fotoshoot-eigen-ontworpen-kaart-met-foto-25-afdrukken

In het nieuwe jaar wil ik me nog meer richten op bedrijven. Voor bedrijven uit Rijssen- Holten, Nijverdal en Wierden ga ik een passende aanbieding maken. Mocht u interesse hebben dan verneem ik dat graag. Ik durf de uitdaging aan.

 

Tot ziens!

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

 

Blog 7

Als de omgeving goed is…

Voor een huwelijksjubileum bij restaurant ‘De Pothoek’ in Markelo werd ik gevraagd om een familie shoot te maken en tijdens de receptie foto’s te maken. Wat was het een gezellige middag. Niet alleen familie en bekenden uit Rijssen maar ook uit het westen van ons land waren aanwezig. “De Pothoek’ is een oud gezellig restaurant. De schone Twentse rust is er voelbaar. Het gebouw is echt in oude stijl. Een monumentale boerderij met bijhorende gebouwen uit het oude Twente. Maar ook de familie was erg leuk. De dochter van het echtpaar kende ik uit mijn vorige stage op de reformatorische basisschool Eben-Haëzer in Teuge. Veel kinderen uit Apeldoorn, Ter-Wolde de Vecht en Twello bezoeken deze school. Tijdens mijn lintstage op de Jacobus Fruytier scholengemeenschap in Apeldoorn mocht ik een dag in het reformatorisch onderwijs stage lopen. Het enthousiasme van de stage juf is voor mij nog steeds een voorbeeld.

Ook de foto’s voor de kerstkaarten lopen weer goed. Afgelopen week zag ik het resultaat. Echt heel mooi. De door mij gemaakte foto was geplaatst op een artikel van ‘Het brievenbuspakketje bij Hetty’ Wat een leuk en creatief idee. Echt gaaf dit resultaat. En natuurlijk kom ik ook graag met mijn achtergronddoek en camera naar u toe. Het blijft een leuk idee om een persoonlijke groet te versturen.

In Zuna, een buurtschap bij Rijssen was een familie op vakantie. Ze zochten een fotograaf en kwamen zodoende bij mij terecht. En wat is het voordeel voor vakantiegangers in Twenthe bij ‘Foto’s van Julia‘ groot. De najaarszon gaf prachtige kleuren en ik weet de mooiste plekjes te vinden op de Holterberg maar ook op de Sprengerberg bij Haarle. Rijssen kent meer buurtschappen naast Zuna. Ligtenberg, Borkeld en Elsen zijn ook prachtige gebieden met enkele Twentse boerderijen. Vooral het mooie kasteeltje van Palthe en de Pelmolen aan de Regge zijn bezienswaardigheden.

Toeristen in Twente zijn bij ‘Foto’s van Julia’ altijd welkom. Niet alleen voor mooie foto’s met een scherpe prijs maar ook voor tips over de omgeving van Rijssen-Holten. Rijssen ligt tussen twee prachtige gebieden in. De Holterberg en de Apenberg vormen naast de Regge en de omliggende natuur een prachtige omgeving.

Ook de verjaardagactie was weer goed geslaagd. Voor de laatste weken van het jaar heb ik weer de aanbieding voor een gezins fotoshoot. Op een leuke manier als gezin op de foto. Maar met vriendinnen kan ook natuurlijk. Het is alweer een jaar geleden dat ik een familie uit Markelo op hun boerderij op de foto heb gezet. De achtergrond was prachtig. Een stal met koeien met de familie op de voorgrond. Echt heel mooi.

In de achterliggende week heb ik een trouwshoot gehad. Fijn is het om bruid en bruidegom op hun mooie trouwdag vast te leggen.

Gezinsfoto’s, love shoots, vriendinnen shoots, new born shoot… alles voor een aantrekkelijke najaarsprijs. Bij foto’s van Julia hoeft het niet zo duur te zijn. Je krijgt kwaliteitsfoto’s voor een mooi bedrag. Ook het aantal foto’s is ruim!

Ik vind het veel belangrijker:

 • Dat je tevreden bent!
 • Dat de foto’s gezien worden door familie en vrienden!
 • Dat klanten terug komen!

‘Foto’s van Julia… je bent gek als je teveel betaald.’

 

Tot ziens!

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

 

 

Blog 6

Mijn doel is…

Gisteren was het een prachtige dag. Niet alleen omdat ik mijn verjaardag mocht vieren. Maar ook het ontvangen cadeau was echt genieten. Van mijn ouders had ik een portfolio booster gekregen. Echt heel mooi. Samen met andere fotografen mocht ik foto’s maken in de tuin van ‘De Lage Oorsprong’ in Oosterbeek.  ‘De Lage Oorsprong’ is een prachtige tuin waar veel trouwreportages worden gemaakt. Als fotograaf kan je er prachtige foto’s maken. De tuin grenst aan het bos. Een prachtige omgeving. Oude bomen en het heuvelachtige landschap vormen een mooie plek. Zulke schilderachtige plekken zijn er ook in Overijssel. Vaak word ik tijdens de foto shoots verrast door het mooie Twente. De Holterberg tussen Holten en Rijssen waar heide en bossen in de heuvels zo mooie afwisseling vormen. Maar ook het glooiende landschap van Markelo met de leuke boerderijen geven mij als fotograaf prachtige beelden.  

Tijdens de portfolio booster stond bruidsfotografie centraal. In kleine groepjes maakte wij foto’s van de bruid en bruidegom. Er waren twee echtparen die ik kon fotograferen. Alles was super georganiseerd door Monica en Sjanine van bymonicastout.nl. De bruidsparen zagen er mooi uit. De feedback was nuttig. Je zelf verbeteren en openstaan voor tips en tops is echt nuttig voor een professionele fotograaf.

Op de vernieuwde fietsersbrug tussen Rijssen en Markelo had ik een verlovingshoot. De locatie was echt heel mooi. Schitterend om te zien hoe trots zij was op het plekje. En het resultaat mag er zijn. Als echte chauffeur bij een transportbedrijf in Rijssen kan je geen beter plekje wensen. Het huwelijksaanzoek met de natuur van ‘De Borkeld’ op de achtergrond leverde foto’s op waar ik trots op ben. Veel reacties kwamen van vriendinnen, familie en collega’s op. Leuk is het om die te lezen op Instagram en Linkedin.

Vorig jaar heb ik een interview gehad met het tijdschrift Daniël. De Daniël is een magazine van de Jeugdbond van de Gereformeerde Gemeente. Leuk om het weer een keer terug te lezen: ‘Julia van Kralingen uit Rijssen … heeft één grote passie: Fotograferen’.  Trouwfotograaf dat was mijn doel. Dankbaar en gelukkig ben ik over mijn deskundigheid in het fotograferen. Volgende keer hoop ik meer te schrijven over mijn eerste trouwshoot. Echt heel gaaf!

In het kennismakingsgesprek is alles goed doorgenomen. De keuze van een trouwalbum, de bedankkaartjes en ouderboekjes. Alles vraagt zorgvuldige aandacht. Leuk is het om mee te denken in de dagplanning. Na het doorspreken van de offerte zijn de wijzigingen verwerkt. Heldere communicatie en kwaliteit zijn twee belangrijke dingen.

Als verjaardagactie heb ik een klantenkorting van 18%. Hoe leuk is het om met een scherpe prijs een tevreden klant te helpen. En die 18% is ook een geslaagde actie. ‘Foto’s van Julia’: Waarom zou je teveel betalen?

Alle foto’s van de familiedagen zijn verwerkt. Nu de gezinsfoto’s nog. Echt leuk van die lerares van het Hoornbeeck College. Ik mocht een foto maken van haar gezin voor hun nieuwe huis in Apeldoorn. En de gezinsfoto’s in Rijssen waren ook een succes. Gewapend met fotocamera en zwart studio doek doe ik mijn uiterste best!

 

 

Tot ziens!

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

 

 

Blog 5

 

Meedenken met….

Het waren drie volle dagen in Gorinchem. Veel jongeren, ouders met kinderen, opa’s en oma’s bezochten de familiedagen. Wat was het gezellig om veel bekende uit Rijssen te ontmoeten. Veel gezinnen had ik al eerder gehad voor een fotoshoot. Fijn als mensen terugkomen om nog een keer op de foto te gaan. Ook al ben ik de jongste fotograaf uit Rijssen, mijn klanten zijn erg tevreden over mijn foto’s. Ook was ik de jongste ondernemer van de familiedagen in Gorinchem. Vooral de laatste beursdag liep het storm. Met behulp van twee vriendinnen en mijn tante was het mogelijk om iedereen goed voor de lens te krijgen. Op een mooi eiken bankje namen velen kinderen met hun ouders voor het zwarte doek plaats. Baby’tjes werden door hun moeder in een oude houten aardappelkist geplaatst. Genieten was de nabewerking van de prachtige foto’s. Gelukkig is het merendeel verwerkt. Alleen de laatste beursdag moet nog gebeuren.

Voor reformatorische ondernemers is deze beurs echt een kans. Veel mensen uit de gereformeerde gezindte komen er op af. Lezers van het Reformatorisch Dagblad, De Terdege en de Gezinsgids wisten de weg naar Gorinchem te vinden. De Gezindsgids kwam zelf nog langs om een mooie aanbieding te maken voor een advertentie van ‘foto’s van Julia’. Maar voorlopig heb ik dit nog niet nodig. In Rijssen, Vriezenveen maar ook in Beekbergen en Kootwijkerbroek weten de mensen mij te vinden.  Gelukkig loopt het allemaal goed en kan ik mijn werk als fotograaf goed combineren met mijn studie onderwijsassistent op het Hoornbeeck College in Apeldoorn. Mijn stage als onderwijsassistent op de Reformatorische basisschool De Rondemaat verloopt goed.

Als fotograaf blijf ik genieten van de fotoshoots. Als ik fotografeer blijft het een uitdaging om een prachtige shoot te maken. Loves shoot of zwangerschap shoot blijven gewild. Bruidsfotografie en familieshoot vragen ook steeds meer aandacht. Er komen echt prachtige aanvragen binnen. Wat is het dan fijn om een passende aanbieding te maken. Bij ‘foto’s van Julia’ krijgt u een aanbieding op maat. Binnenkort verzorg ik weer een leuke actie bij moestuinland. Een geweldige najaarsaanbieding die goed loopt. Ook is het mooi om samen te werken met andere bedrijven in Rijssen-Holten. Bedrijfsfotografie kwam in de achterliggende weken steeds meer in beeld. Bedrijven zijn opzoek naar kwaliteitsfoto’s om hun producten zo goed mogelijk op de markt te zetten. Daar kan ik een mooie bijdrage aan leveren. Bedrijven uit Rijssen Holten en van de Veluwe weten mij te vinden.

De beurs in Gorinchem, mijn website en instagram geven echt een bust aan ‘foto’s van Julia’. Maar vooral mond-op mondreclame in Rijssen doet het goed. Tijdens een shoot hou ik van:

 • Een ontspannen sfeer
 • Een mooie omgeving
 • Een vrolijke lach
 • ….

Hoe leuk is het om op de foto te gaan in je mooiste out-fit. Voor foto shoots in Twente fotografeer ik graag op de Holterberg of de Friezenberg. Voor aanvragen buiten Twente kom ik op de mooiste plaatsen. Wat gaaf is het als er al over een fotolocatie nagedacht is.

Volgende keer hoop ik meer te schrijven over een verlovings shoot.

 

Graag denk ik mee!

Tot ziens!

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

 

 

Blog 4

Gevonden door….

De bekende boekenschrijver Olof Hooijmeijer wilde echt een mooie foto voor de presentatie van zijn nieuwe boek.  Hooijmeijer is auteur van spannende detective boeken en laat ze uitgeven bij uitgeverij ‘De Banier’. En het resultaat is echt prachtig geworden. Het is echt een foto geworden waar Olof naar op zoek was. Vooral de effecten van een zorgvuldige nabewerking geven een prachtig resultaat. Zoals Olof zijn er meer mensen die op zoek zijn naar een sprekende foto. Een foto met een boodschap. Een foto met inhoud. Binnenkort staat de foto van Olof Hooijmeijer in het Reformatorisch Dagblad, Terdege of De Gezinsgids. De reformatorische uitgevers Den Hertog uit Houten, Gebr. Koster uit Barneveld en de Ramshoorn uit Zeeland volgen dan vast en zeker! 

‘Foto’s van Julia’ heeft de afgelopen week op de familiedagen in Gorinchem gestaan. Een daverend succes. Vanaf de eerste dag was de actie geslaagd. Veel gezinnen, jonge stellen en ouderen heb ik op de foto gezet. Echt heel gaaf was het. Kleine peuters die nog maar net konden zitten in een prachtige houten aardappelkist. Vriendinnen die samen voor een fotoshoot op een eiken houten bank gingen zitten. Een moeder die vol trots haar jongens liet fotograferen. Echt heel leuk allemaal. Maar het was ook gezellig. En ik had goede hulp van vriendinnen en een tante. Dat was nodig ook! Soms liep het storm!   

Op de beurs waren standhouders met trouwauto’s  en trouwkaarten. Er was zelfs een aanbieding waarbij je een gratis trouwauto kreeg als je trouwringen kocht. Echt hele leuke acties! Mooi hoe aanbiedingen bedacht worden. Zelf heb ik er ook mooie ideeën opgedaan. Een combinatie van aanbiedingen is altijd aantrekkelijk. De combinatie van een scherpe prijs en foto’s met een hoge kwaliteit blijft bij mij voorop staan. 

En er wacht nog een klusje. De nabewerking van honderden foto’s. En het printen van een foto voor een ouder echtpaar. Ze hadden geen computer maar wilde wel graag op de foto. Dat wordt een enveloppe posten met een leuk briefje erbij.

Vanmiddag moet ik een foto maken van een alleraardigste docente van het Hoornbeeck College in Apeldoorn. Zij gaat met haar gezin op de foto voor de nieuw gebouwde woning. Ook komen straks de shoots weer voor de kerstkaarten! Daar wil ik een leuke passende aanbieding voor maken.

De familiedagen waren een succes. Nu weer verder pionieren van uit Rijssen-Holten. Veel klanten komen ook uit Vriezenveen, een prachtig plekje in Twente. Voor iedereen in Gelderland en  Overijssel maak ik een scherpe prijs.

Over een leuke Sinterklaas aanbieding hoop ik volgende keer meer te schrijven. Een cadeaubon van ‘Foto’s van Julia’ bestellen kan altijd.

O ja.. ik wil mijn oom nog bedanken voor het maken van het reclamebord. Echt mooi, een houten reclamebord met schoolkrijt. Voor een trouwerij vraag ik € 500,-. Echt een prijs om reclame mee te maken!

Tot gauw 

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

Blog 3

Onverwacht mooi….

Wat is het leuk als je klanten met een mooi idee komen. Op een prachtige zaterdagmiddag kwam ik met een familie terecht in ‘De Sahara’ Een mooi stukje zandverstuiving midden in de ongerepte natuur bij Ommen. Niet alleen de omgeving maar ook de sfeer zat er goed in. Blijde mensen die op hun mooist gekleed zijn… in een sfeer volle omgeving. Het vastleggen van zo’n moment tijdens mijn fotoshoot geeft een kick. Ook al ben ik de jongste fotograaf van Rijssen, Twente of Overijssel, ik ga voor de mooiste foto’s!

En dat gevoel kreeg ik ook bij de laatste trouwreportage. Het gevoel van actie, attent en creatief. Toen het nog donker was op het erf van het bruidspaar stapte ik vol energie naar binnen. Een dag met zon en vreugde volgde. Een blij bruidspaar, gelukkige ouders….. en wat was het een gezellige familie. Een dag genieten als fotograaf. Helemaal gaaf is het om de shoot terug te zien tijdens de nabewerking. ‘Foto’s van Julia’ geven de bruid en bruidegom een eigen impressie van de huwelijksdag.

Trouwauto, stadhuis tot het begin van de trouwdienst in de kerk. Overal was aan gedacht. Mijn bijdrage als fotograaf was op de achtergrond en geven een mooie herinnering als zo’n prachtige huwelijksdag weer op de voorgrond komt.   

Vorige week heb ik een boekenschrijver op de foto gezet. Hij wilde een mooie foto voor de reclameposter van zijn nieuw te verschijnen boek. Een prachtige ervaring waar over ik volgende keer meer hoop te schrijven.

Eerst genieten van de herfstvakantie… even uitrusten maandag. Dinsdag tot en met donderdag sta ik met een eigen stand op de familiedagen in Gorinchem. Best spannend! Heb er zin in… heerlijk om met mensen te spreken en misschien maak ik nog een paar prachtige foto’s.  

Voor de beurs heb ik echte beursaanbiedingen. Leuk hé.  

 • Foto shoot voor € 7,50
 • Love shoot voor € 20,-
 • Familie of vriendinnen shoot vanaf € 20,-

Mijn eerste ‘beursgang’ Echt heel gaaf!

En…. familiedagen of thuis in Rijssen-Holten, Twenthe of Overijssel, Gelderland… altijd maak ik een mooie prijs waar iedereen blij van wordt! Ook verzorg ik een leuke kadobon van ‘Foto’s van Julia’.

Als je tevreden bent…. reclame maken mag. Voor mijn aanbieding van trouwfotografie voor € 500,- is een schakeltje in het reformatorisch dagblad of een advertentie in de Gezinsgids of Terdege gelukkig niet nodig.

Tot gauw 

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

Blog 2

Dromen over….

Het is alweer enige maanden geleden. Ik stond voor de balie van Kamera Express Almelo. ‘Deze lenzen zijn voor professionele fotografen. Ze worden gebruikt bij trouwreportage.’ De vriendelijke verkoper had er plezier in om mij van alles te vertellen over fotografie. ‘Dat duurt voor jou nog even’, zei mij vader. Maar ik dacht er anders over. Goed zou ik gaan oefenen, nog serieuzer met mijn camera bezig zijn. Mijn doel was in zicht… mijn koers was bepaald.

En als ik terugkijk wat ben ik dankbaar hoe het allemaal gelopen is. Steeds weer ervaarde ik kleine succes momentjes. Kleine stapjes van techniek en creativiteit brachten mooie fotomomenten. Het enthousiasme van kinderen, vriendinnen, verliefde stelletjes en ouders met kleinkinderen gaven mij steeds weer nieuwe energie. De blijde gezichten en tevreden klanten maken mijn werk bijzonder mooi.

Afgelopen donderdag mocht ik weer prachtige foto’s maken bij een bruiloft. In mijn volgende blog hoop ik daar meer over te vertellen.

Het omgaan met kinderen tijdens mijn stage in de opleiding onderwijsassistente aan het Hoornbeeck College in Apeldoorn vind ik leuk. Maar soms balanceer ik tussen deze twee mooie ervaringen. Hopelijk kan ik dit nog een tijdje combineren.

Als u interesse hebt dan hoor ik het graag. Mogelijk kan ik iets voor u betekenen.

 • fotoshoot voor families: Ik maak altijd een leuke prijs!
 • loveshoot vanaf € 35,-
 • newborn shoot vanaf € 45,-
 • kinderen, vrienden en vriendinnen: ik maak een prijs waar iedereen blij van wordt!
 • trouwfotografie vanaf € 500,-

En een leuke cadeaubon doet het altijd goed!

 

Tot gauw 

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

 

 

 


Blog 1

Genieten van….

Ik vind het heerlijk om mensen blij te maken. Mensen genieten van de leuke fotomomenten. De kleuren van heide en bos geven  mooie tinten. Vriendinnen, stelletjes, ouders met kinderen en kleinkinderen kijken blij. Op hun mooist gekleed met een blijde glimlach op hun gezichten. 

Voor mij was het ook deze laatste weken weer genieten. Ontspannen op stap met mensen die elk hun eigen verhaal vertellen. Heerlijk dat contact…. daar geniet ik van. 

Naast mijn opleiding onderwijsassistente besteed ik veel tijd aan fotografie. De tevredenheid van mensen vind ik erg belangrijk. Gelukkig hoor ik dit ook terug in de reacties. 

Als de prachtige herfstkleuren in de Twentse bossen te zien zijn hoop ik weer prachtige fotoshoots te maken..Binnenkort heb ik mijn eerste trouwshoot te doen. Bruidsfotografie heeft mij altijd al prachtig geleken. 

Graag verzorg ik ook in het najaar weer:

- fotoshoot voor families. 

- loveshoot met leuke parketten

- newborn shoot en zwangerschap shoot

- kinderen, vrienden en vriendinnen


Zoekt u een leuk kado dan is er ook een cadeaubon mogelijk.

 

Tot gauw 

 

Groeten uit Rijssen

 

Julia van Kralingen

 

-